اجلاس اکو

نماینده بروجن در مجلس: در روش تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها، تمرکز اصلی افزایش قیمت بر پلکان پرمصرف‌ها است و هیچ افزایشی برای مشترکان کم‌مصرف انجام نمی‌شود اما در روش افزایش قیمت برابر به میزان ۳۸ درصد برای همه پلکان‌ها این عدالت رعایت نمی شود.

چرا باید تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها در افزایش تعرفه برق لحاظ گردد؟ / افزایش یکسان پلکان‌های برق به نفع پرمصرف‌هاست

برق یکی از نیازهای خانوارهاست. در دنیای امروز تصور زندگی بدون در اختیار داشتن انرژی الکتریکی امکان‌پذیر نیست. مصرف برق در کشور به حدی بالا رفته است که نمی‌توانیم جوابگوی نیازهای بخش صنعتی و خانگی به صورت همزمان باشیم.

در کشورهای پیشرفته اولویت با بخش صنعتی است و قطعی‌های برق در حوزه خانگی اتفاق می‌افتد. زیرا قطع برق بخش صنعتی ضرر زیادی را متوجه کشور می‌کند. دولت چهاردهم قطع برق برنامه‌ریزی شده در بخش خانگی را در دستور کار قرار داده است.

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که دولت باید برق بدمصرف‌ها را قطع کند، نه این که قطع برق سراسری را داشته باشیم. به زعم آنان، با استفاده از این روش، از یک طرف یک ابزار تنبیهی را علیه بدمصرف‌ها به کار انداخته‌ایم و از طرف دیگر، جانب انصاف و عدالت رعایت شده است.

در شرایطی که با ناترازی شدید برق مواجه هستیم، این که برخی از مشترکان به استفاده‌های لوکس از برق می‌پردازند، قابل قبول نیست. باید قطع برق آنان و افزایش چند برابری هزینه برق مصرفی‌شان در اولویت قرار بگیرد.

در ادامه نظرات غلامرضا میرزایی، نماینده بروجن در مجلس را در خصوص پیشنهاد دولت برای افزایش قیمت ۳۸ درصدی بهای برق مصرفی خانوارها به صورت برابر در همه پلکان‌ها می‌خوانید.

میرزایی در خصوص پیشنهاد دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مبنی بر این که بهای برق تمامی مشترکان در تمام پلکان‌های مصرفی به صورت برابر به میزان ۳۸ درصد افزایش پیدا کند، تصریح کرد: واقعیت این است که مردم دیگر توان تحمیل بار اضافی اقتصادی را ندارند. افزایش ۳۸ درصدی بهای برق مصرفی تمام پلکان‌ها فشار زیادی را به مردم وارد می‌کند که قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: امیدوارم این بند در مجلس تغییر کند و زمینه برای اعمال سیاست‌های هوشمندانه در حوزه بهای برق مصرفی خانوارها به وجود بیاید. باید طوری در این زمینه عمل کنیم که ضمن تشویق خوش‌مصرف‌ها و اقشار ضعیف و متوسط که عمدتاً در چارچوب الگو مصرف می‌کنند، به تنبیه بدمصرف‌ها بپردازیم.

این نماینده مجلس گفت: قطعاً مناسب‌ترین و عادلانه‌ترین روش برای افزایش بهای برق مصرفی خانوارها روش پلکانی است. به نحوی که پلکان‌های اول تا سوم دچار افزایش پرداختی چندانی نشوند و حتی پلکان اول از بخشودگی کامل بهره‌مند شود و در پلکان‌های بالا شاهد اخذ مبالغ بالاتری از مشترکان باشیم. به نحوی که پرمصرف و بدمصرف‌ها چند برابر تورم به پرداخت بهای برق مصرفی‌شان بپردازند.

میرزایی گفت: روش تعرفه‌گذاری پلکانی به توزیع عادلانه یارانه برق منجر می‌شود. زیرا در این روش خوش‌مصرف‌ها و کسانی که در چارچوب الگوی مصرف از برق استفاده می‌کنند، از بیشترین یارانه بهره می‌برند و در نهایت به کسانی که خارج از الگوی مصرف قرار دارند، یارانه تعلق نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: برخی اقشار جامعه آنقدر زندگی‌شان مختصر و ساده است که توانایی استفاده‌های اضافی از برق را ندارند. اما برخی از مشترکان از وضعیت مالی خوبی برخوردارند و بیش از اندازه از برق استفاده می‌کنند. دولت مسئولیتی برای پرداخت یارانه برق به کسانی که خارج از الگو به استفاده از برق می‌پردازند، ندارد.

این نماینده مجلس گفت: روش تعرفه‌گذاری پلکانی که طی دو سال گذشته در بودجه سنواتی آمده است، یک روش عادلانه و مناسب برای تعیین تعرفه برق مصرفی خانوارهاست. حذف این بند از لایحه بودجه ۱۴۰۴ اقدام درستی نخواهد بود. در مجلس تلاش خواهیم کرد که افزایش برابر تعرفه برق برای همه پلکان‌ها اتفاق نیفتد.

میرزایی گفت: همان طور که کارشناسان اعلام می‌کنند، روش تعرفه‌گذاری غیرپلکانی کاملاً به نفع پرمصرف‌ها و به ضرر خوش‌مصرف‌هاست. این شرایط قابل قبول نیست. در راستای ایجاد عدالت در توزیع یارانه برق باید به استفاده از روش تعرفه‌گذاری پلکانی که قبلاً امتحانش را در کشور پس داده است، بپردازیم.

وی ادامه داد: در روش تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها، تمرکز اصلی افزایش قیمت بر پلکان پرمصرف‌ها است و هیچ افزایشی برای مشترکان کم‌مصرف انجام نمی‌شود اما در روش افزایش قیمت برابر به میزان ۳۸ درصد برای همه پلکان‌ها که دولت پیشنهاد داده است، این عدالت رعایت نمی‌شود. بنابراین باید دولت در زمینه اصلاحات تعرفه برق به سمت افزایش چندین برابری پلکان‌های پرمصرف نسبت به مشترکان کم‌مصرف برویم

این نماینده مجلس گفت: اگر افزایش قیمت مدنظر دولت را برای همه پلکان‌ها داشته باشیم، پلکان‌های مصرفی اول و دوم که اغلب جزو اقشار ضعیف جامعه هستند، نمی‌توانند از عهده مخارج برآیند. این امر برایشان بسیار سنگین خواهد بود.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: این حرف درستی است که اگر می‌خواهیم قطعی برق داشته باشیم، باید قطع برق بدمصرف‌ها در اولویت باشد. البته اجرای این موضوع کار سختی است و امکان دارد به تنش‌های اجتماعی بیانجامد. اما در شرایطی که دولت چاه‌های آب کشاورزان را می‌بندد به این دلیل که کمبود برق داریم، قطع برق پرمصرف‌ها از منطق برخوردار است. دولت باید زیرساخت‌های لازم را برای اجرای طرح قطع برق بدمصرف‌ها به جای قطع برق سراسری به وجود بیاورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.